tiistai 19. lokakuuta 2010

Sacher- torttu

Pohja:
200g voita sulana
3 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria

Täyte:
Pieni tölkillinen aprikoosihilloa
1 tlk (420g) aprikooseja sokeriliemessä

Kostutus:
2 dl maitoa

Kuorrutus:
50g voita sulana
pikkuruinen liraus kahvia
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilijasokeria

Vaahdota munat ja sokerit. Lisää voisula vuorotellen yhdistettyjen ja sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Levitä taikiva pellille ja paista 200 asteessa 15-20 min. Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi ja kostuta reilusta maidolla. Levitä soseutetuista aprikooseista ja hillosta tehty täyte toiselle pohjapuoliskolle ja nosta toinen puoli päälle. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä tortun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti