lauantai 18. syyskuuta 2010

Vanilijainen puolukka-aprikoosi-piirakka

Pohja:
125g voita
1 muna
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl puolukoita
1/2 dl sokeria
1 prk (420g) aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä
2 prk vanilija rahkaa
1 muna

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n 2 cm. Valuta aprikoosit ja lado ne pohjan päälle. Sekoita sokeri puolukoiden joukkoon ja ripottele ne aprikoosien päälle. Vatkaa muna rahkan joukkoon ja levitä seos puolukoiden ja aprikoosien päälle tasaisesti. Paista alimmalla tasolla 200 asteessa ensin 30 min, pudota lämpö 175 asteeseen ja paista vielä n. 10 min kunnes rahhka on hyytynyt. Tarjoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti