2 munaa
400g fariinisokeria
Vaahdota nämä.
4,6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa
Yhdistä nämä ja lisää vaahtoon.
1 prk kermaviiliä
100g voita sulana
Yhdistä vielä nämä ja lisää taikinaan.
Paista 175 asteessa vajaan tunnin verran.
lauantai 13. elokuuta 2011
sunnuntai 19. joulukuuta 2010
Täytetty joulukalkkuna
3,5 - 4,5 kg kokonainen pakastettu kalkkuna
Täyte:
100g kuivattuja aprikooseja pieninä kuutioina
150g pekonia kuutioina
1 omppu isohkoina kuutioina
1 sipuli silputtuna
100g paahdettua leipää kuutioina ilman reunoja (tai kokeile krutonkeja)
1 munankeltuainen
0,5 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Paiston ajaksi pinnalle silavaa
Lisäksi esim. kalastajan lankaa kalkkunan sitomiseen
Ota kalkkuna sulamaan noin 2 vrk ennen paistamista. Puhdista kalkkunan pinta ja sisukset ja kuivaa mahdolliset nesteet sisältä esim. talouspaperilla.
Täytettä varten turvota aprikoosit liottaen niitä vedessä. Paista pekoni kypsäksi paistinpannulla ja lisää omenakuutiot ja sipuli. Sekoita tasaiseksi massaksi. Sammuta levy ja lisää loput täytteen ainekset. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Lusikoi täyte kalkkunan sisään ja hiero kalkkunan pintaan runsaasti suolaa ja hiukan vähemmän pippuria.
Sido siivet ja koivet tiukasti kalkkunan kylkiin ja köytä silavaviipaleet kauttaaltaan kalkkunan peitoksi. Suojaa kuivahtamiselta erityisesti fileet.
Paista kalkkunaa ensin 30 min 225 asteessa. Valele kalkkunaa paistoliemellä ja jatka paistamista 175 asteessa n. 3 tuntia. Tarkista kypsyys tikulla lihan paksuimmasta kohdasta. Kypsästä kalkkunasta valuu kirkasta nestettä. Poista silavat pinnalta ja paista vielä pinta herkullisen väriseksi 225 asteessa.
Poista langat ja kaavi täyte tarjoilukulhoon ennen tarjoamista.
Täyte:
100g kuivattuja aprikooseja pieninä kuutioina
150g pekonia kuutioina
1 omppu isohkoina kuutioina
1 sipuli silputtuna
100g paahdettua leipää kuutioina ilman reunoja (tai kokeile krutonkeja)
1 munankeltuainen
0,5 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Paiston ajaksi pinnalle silavaa
Lisäksi esim. kalastajan lankaa kalkkunan sitomiseen
Ota kalkkuna sulamaan noin 2 vrk ennen paistamista. Puhdista kalkkunan pinta ja sisukset ja kuivaa mahdolliset nesteet sisältä esim. talouspaperilla.
Täytettä varten turvota aprikoosit liottaen niitä vedessä. Paista pekoni kypsäksi paistinpannulla ja lisää omenakuutiot ja sipuli. Sekoita tasaiseksi massaksi. Sammuta levy ja lisää loput täytteen ainekset. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Lusikoi täyte kalkkunan sisään ja hiero kalkkunan pintaan runsaasti suolaa ja hiukan vähemmän pippuria.
Sido siivet ja koivet tiukasti kalkkunan kylkiin ja köytä silavaviipaleet kauttaaltaan kalkkunan peitoksi. Suojaa kuivahtamiselta erityisesti fileet.
Paista kalkkunaa ensin 30 min 225 asteessa. Valele kalkkunaa paistoliemellä ja jatka paistamista 175 asteessa n. 3 tuntia. Tarkista kypsyys tikulla lihan paksuimmasta kohdasta. Kypsästä kalkkunasta valuu kirkasta nestettä. Poista silavat pinnalta ja paista vielä pinta herkullisen väriseksi 225 asteessa.
Poista langat ja kaavi täyte tarjoilukulhoon ennen tarjoamista.
lauantai 23. lokakuuta 2010
Suklaajuustokakku
Pohja:
0,5 pkt Minttu Dominoja murskattuna
50 g voita sulana
Täyte:
4 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
170g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
Yhdistä pohjan aineet ja painele esim. lusikalla irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä n. 5 min ja liota sitten kiehuvaan veteen. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuustoon. Lisää liivate, vanilijasokeri ja varovasti sekoitellen vaahdotettu kerma. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
0,5 pkt Minttu Dominoja murskattuna
50 g voita sulana
Täyte:
4 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
170g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
Yhdistä pohjan aineet ja painele esim. lusikalla irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä n. 5 min ja liota sitten kiehuvaan veteen. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuustoon. Lisää liivate, vanilijasokeri ja varovasti sekoitellen vaahdotettu kerma. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
tiistai 19. lokakuuta 2010
Juustosarvet
24 kpl
7,5 dl vehnäjauhoja ( Tuhdimman saa korvaamalla osan jauhoista sämpyläjauhoilla )
1 tl suolaa
200g voita pehmeänä
2,5 dl maitoa
40 g hiivaa
juustoraastetta
kinkkua
1 kananmuna
( unikonsiemeniä )
Nypi voi ja jauhot+suola murumaiseksi. Lisää lämmin maito, johon hiiva on liuennut, ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä kourallinen juustoraastetta taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta ympyrä ja leikkaa se sektoreittain 12 osaan. Levitä kinkkusuikaleita ja juustoa kolmioiden leveään päähän ja rullaa sarviksi. Anna kohota n. 10 min, voitele ja koristele halutessasi esim. unikonsiemenillä.
7,5 dl vehnäjauhoja ( Tuhdimman saa korvaamalla osan jauhoista sämpyläjauhoilla )
1 tl suolaa
200g voita pehmeänä
2,5 dl maitoa
40 g hiivaa
juustoraastetta
kinkkua
1 kananmuna
( unikonsiemeniä )
Nypi voi ja jauhot+suola murumaiseksi. Lisää lämmin maito, johon hiiva on liuennut, ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä kourallinen juustoraastetta taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta ympyrä ja leikkaa se sektoreittain 12 osaan. Levitä kinkkusuikaleita ja juustoa kolmioiden leveään päähän ja rullaa sarviksi. Anna kohota n. 10 min, voitele ja koristele halutessasi esim. unikonsiemenillä.
Sacher- torttu
Pohja:
200g voita sulana
3 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
Täyte:
Pieni tölkillinen aprikoosihilloa
1 tlk (420g) aprikooseja sokeriliemessä
Kostutus:
2 dl maitoa
Kuorrutus:
50g voita sulana
pikkuruinen liraus kahvia
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilijasokeria
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää voisula vuorotellen yhdistettyjen ja sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Levitä taikiva pellille ja paista 200 asteessa 15-20 min. Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi ja kostuta reilusta maidolla. Levitä soseutetuista aprikooseista ja hillosta tehty täyte toiselle pohjapuoliskolle ja nosta toinen puoli päälle. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä tortun päälle.
200g voita sulana
3 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
Täyte:
Pieni tölkillinen aprikoosihilloa
1 tlk (420g) aprikooseja sokeriliemessä
Kostutus:
2 dl maitoa
Kuorrutus:
50g voita sulana
pikkuruinen liraus kahvia
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilijasokeria
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää voisula vuorotellen yhdistettyjen ja sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Levitä taikiva pellille ja paista 200 asteessa 15-20 min. Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi ja kostuta reilusta maidolla. Levitä soseutetuista aprikooseista ja hillosta tehty täyte toiselle pohjapuoliskolle ja nosta toinen puoli päälle. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä tortun päälle.
Pizzapohja
2 x pellillinen
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kädenlämpöistä vettä
pala hiivaa
2 rkl öljyä
reilu tl suolaa
Liuota hiiva veteen ja lisää muut aineet. Vaivaa taikina mukavaksi ja laita nousemaan ennen leipomista. Paista pizzoja täytteineen 250 asteessa n. 15 min.
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kädenlämpöistä vettä
pala hiivaa
2 rkl öljyä
reilu tl suolaa
Liuota hiiva veteen ja lisää muut aineet. Vaivaa taikina mukavaksi ja laita nousemaan ennen leipomista. Paista pizzoja täytteineen 250 asteessa n. 15 min.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)